Actrices uit Bollywood – Rekha

Rekha 1Op 19 april startte Bollywood Blog een portrettenserie van de meest bekende en kenmerkende actrices uit de Indiase filmindustrie. Deze derde week luidden wij in met niemand minder dan Rekha.

Bhanurekha Ganesan, beter bekend als Rekha, is geboren op 10 oktober 1954.  Zij maakte haar debuut in de film Sawan Bhadon in 1969.

Door Shaya Bhattoe

Wanneer het aankomt op stijl, pikanterie en haar aanwezigheid op het witte doek, dan is er geen match. Wat zij ook doet, ze trekt de aandacht. De oppervlakkige onder ons  zullen haar herinneren vanwege haar vermeende verhouding met legendarisch acteur Amitabh Bachchan. Maar degene die verder kijken zullen haar herkennen als een vurige artiest met ongebreidelde eerlijkheid.

Haar acterenprestaties zijn geen gimmicks. Al is het Zohrabai in Muqaddar  Ka Sikander of Amiran in Umrao Jaan, niemand vervult de rol van een prostituee met een gouden hart zoals zij dat deed. Kijk maar eens naar haar luchtige rollen in Khoobsurat, Ram Balram en Suhaag.  Ze geeft zichzelf geheel over aan haar rol. Haar aantrekkingskracht is zodanig dat men zelfs naar haar kijkt wanneer zij niks doet. Dat is Rekha voor u.

Lees ook:“Werken met Bachchan is speciaal”
Lees ook:Geheim achter Rekha’s vrolijke uitstraling
Lees ook:Rani Mukherjee: ‘Cinema kan banden versterken’
Lees ook:Actrice Rekha stapt uit Fitoor
Lees ook:Foto’s en video: Bollywood ontmoet Oprah Winfrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.