Actrices uit Bollywood – Madhubala

MadhubalaMumtaz Begum Jehan Dehlavi, is beter bekend als Madhubala, werd geboren op 14 February 1933. In de jaren ’50 en ’60 was zij één van de meest succesvolle actrices in Bollywood. Madhubala maakte haar debuut in 1942 met de film Basant.

Madhubala is de maatstaf wanneer het gaat om schoonheid. Maar ook als actrice presteerde ze zeker niet onder de maat. Kijk bijvoorbeeld naar de climax van Mughal-E-Azam waarin ze de confrontatie aangaat met Koning Akbar, of juist de luchtige romantische scènes tussen haar en Kishore Kumar in Chalti Ka Naam Ghadi of met Guru Dutt in Mr and Mrs 55. Je wordt zo overweldigd door haar enorme flair.

Madhubala was de personificatie van een femme fatale. Haar romance met Dilip Kumar, zowel in de films als erbuiten, is het materiaal waar hedendaagse roddelbladen nog steeds van leven.

In 1950 werd een hartprobleem bij haar geconstateerd, nadat ze bloed ophoestte. Artsen kwamen tot de ontdekking dat de actrice geboren was met een gat in haar hart. In die tijd was een hartoperatie helaas geen mogelijkheid.

Madhubala wilde doorgaan met opnames en hield haar hartprobleem geheim. Pas in 1954 werd een incident gemeld door de pers dat de actrice bloed ophoestte.

In 1960 trad ze in het huwelijk met acteur Kishore Kumar. In de jaren die volgde wrd ze in London behandeld voor haar hartprobleem. In 1966 was er een kleine verbetering en Madhubala ing aan de slag als regisseur. Helaas werd de film nooit gemaakt.

Madhubala overleed op 23 februari 1969, op 36-jarige leeftijd.

Lees ook:Op zoek naar Madhubala
Lees ook:Video: Naino Mein Sapna (Himmatwala)
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Parveen Babi
Lees ook:“Afwijzingen hebben mijn carrière vormgegeven”
Lees ook:Introducing: Yug Devgn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.