Preview: Dunno Y Na Jaane Kyun (29 oktober 2010)

Dunno-Y-006De film Dunno Y Na Jaane Kyun verschijnt 29 oktober 2010 wereldwijd in de bioscopen. Debutant regisseur Sanjay Sharma wil met deze film laten zien dat er niets abnormaals is aan homoseksualiteit.

De film is een love story tussen twee mannen. De regisseur richt zich met deze film op de relatie en de emoties die erbij komen kijken. “Het is niet de bedoeling om homoseksualiteit belachelijk te maken. Het was een enorme uitdaging voor mij om dit onderwerp op een goede manier te presenteren. En ik ben blij dat ik het mocht proberen”, zegt Sharma.

Het verhaal is geschreven door zijn broer Kapil Sharma, die één van de hoofdrollen in de film speelt. Naast Sharma maken ook Yuvraj Parashar, Helen, Zeenat Aman, Rituparna Sengupta, Kabir Bedi, Tara Sharma en Asha Sachdev deel uit van de cast. 

“Ik hoop met deze film te laten zien dat homo’s ook gewoon mensen zijn, zoals jij en ik. Ze hoeven niet met andere ogen bekeken te worden. Het is heel belangrijk om dit bewustzijn te creëren.” De regisseur is zich bewust dat het onderwerp gevoelig ligt bij een groot deel van de Indiërs. “Ik heb mijn best gedaan. Ik denk dat ik een zeer emotionele en gevoelige film heb gemaakt en ik hoop dat mensen dit begrijpen.”

De film is op vele internationale film festivals goed ontvangen. Het valt echter nog te zien of het Indiase publiek klaar is voor hun eerste ‘Brokeback Mountain’.

Lees ook:Dunno Y.. acteur heeft gemengde gevoelens over debuut
Lees ook:Het hooggerechtshof India: Homoseksualiteit opnieuw strafbaar feit
Lees ook:Video: Bollywood en Wereld Aids Dag
Lees ook:Regisseur Vicky Donor verbaasd over succes
Lees ook:Korte film: Start With The Boys (Vinil Mathew)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.