Regisseur Vicky Donor verbaasd over succes

Regisseur Shoojit Sircar had nooit verwacht dat zijn film Vicky Donor door zowel recensenten als het publiek zou worden omarmd.

Voor de release was hij ervan overtuigd dat alleen jongeren interesse zouden tonen in een film over spermadonatie. 

Hele gezinnen naar Vicky Donor

“Ik had nooit verwacht dat hele gezinnen naar de bioscoop zouden gaan voor deze film. Wanneer je als regisseur al zes jaar geen release hebt gehad, dan is zo’n  soort succes niet eens meer voor te stellen. Daarom was ik zeer pessimistisch.”

“Daarnaast is het een eigenzinnig film en geen commerciele cinema. Maar het is fijn om te zien dat jongeren samen met hun ouders deze film bekijken”, aldus Sircar.

Reacties waren fenomenaal
“De reacties uit India en het buitenland waren fenomenaal. Het onderwerp spermadonatie was een taboe en werd tot nu toe enkel en alleen achter gesloten deuren besproken. Ik hoop dat mensen na het zien van deze film openlijk over spermadonoren en onvruchtbaarheid kunnen praten”, aldus Sircar.

Vicky Donor, met in de hoofdrollen debutanten Ayushmann Khurana en Yami Gautam, is gemaakt met een budget van ongeveer vijf crores en heeft volgens de laatste berichten al 22 crores verdient. Volgens de regisseur is het succes te danken aan het onderwerp en de eerlijkheid waarmee het verhaal wordt verteld.

Eerlijk blijven
“Ongewone onderwerpen kunnen je aandacht trekken, maar het is ook belangrijk om de aandacht van het publiek vast te houden. En dat kan alleen als je een goed verhaal hebt welke je op een eerlijke manier presenteert en trouw blijft aan het onderwerp. We zijn nooit aan het overdramatiseren geweest. De culturele botsing en de progressieve personages werkten.”

De film vertelt het verhaal van een jonge werkloze Punjabi in Delhi die door omstandigheden spermadonor wordt en verliefd raakt op een gescheiden Bengaalse vrouw.

Vol lof voor John Abraham
Sircar is ook vol lof voor producent John Abraham, die het heeft aangedurfd om zijn film te produceren. “Het geweldige aan John is dat hij eerlijk is en een groot hart heeft. Toen ik hem vroeg of hij er zeker van was dat hij deze film wilde produceren antwoordde hij: Ik heb het script gelezen en dit wordt mijn eerste productie. Hij heeft deze film zijn volledige aandacht gegeven en nieuwkomers een kans gegeven om zichzelf te laten zien. Ik voel mij gezegend.”

Lees ook:Trailer: Vicky Donor (20 april 2012)
Lees ook:Shoojit Sircar boos op producenten Vicky Donor
Lees ook:John Abraham en Shoojit Sircar werken aan nieuwe voetbalfilm
Lees ook:Fan vraagt John Abraham om zijn sperma
Lees ook:Deepika en Irrfan – een ongewone combinatie?

0 reacties op “Regisseur Vicky Donor verbaasd over succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.