Recensie: Kidnap (1 oktober 2008)

kidnap-movieWat doet u als u een telefoontje van een vreemde krijgt met het bericht dat uw kind is ontvoert? Hoe zou u reageren? En wat kunt u dan doen? Dit is de schrik van iedere ouder. Dit is waar de film Kidnap om draait. Het geeft de emoties en acties weer van ouders wanneer zo een situatie zich voordoet.

Wanneer Dr. Mallika (Vidya Malvade) een telefoontje van een vreemde ontvangt dat haar dochter is ontvoerd, raakt ze in paniek. Dan blijkt dat de ontvoerder, Kabir (Imran Khan) alleen maar wilt onderhandelen met de vader van Sonia, Vikrant Raina (Sanjay Dutt), een van de rijkste Indiërs in het land.

Met tegenzin gaat Dr. Mallika op zoek naar haar ex-man om hem te vertellen dat zijn dochter ontvoerd is. Wanneer Vikrant met de ontvoerder praat, laat hij weten dat hij zijn orders niet zal volgen en hangt de telefoon op. Hij vergeet echter dat Kabir zijn dochter heeft en hij heeft geen andere optie dan toe te geven.

Kabir vertelt hem dat ze een spelletje gaan spelen. Vikrant moet zich aan de regels van Kabir houden en hij moet wel, want het leven van zijn dochter staat op het spel. Als hij ook alleen maar een kik aan de politie geeft dan is het afgelopen voor zijn dochter.

Conclusie
Kidnap
speelt in op de gevoelens van ouders wanneer hun kind is ontvoert. Helaas faalt de film wanneer het gaat om het overbrengen van dit gevoel. De focus ligt meer op het chanteren van de vader van het kind en de opdrachten die hij dient uit te voeren. Maar ook dit kat-en-muis-spel is niet interessant genoeg voor de kijker.

Lees ook:Recensie: Dil Dhadakne Do (5 juni 2015)
Lees ook:“Ik wil niet dat Abram deel gaat uitmaken van dit circus”
Lees ook:Ik bid niet voor een jongen: Kajol
Lees ook:Big B strijdt voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen
Lees ook:Recensie: Phoonk (22 augustus 2008)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.