Recensie: Barfi! (14 september 2012)

Een hartverwarmend verhaal over vriendschap en ware liefde….

Synopsis
Zijn ouders noemden hem Murphy, maar iedereen noemt hem Barfi! Altijd klaar om een streek uit te halen, zo gaat deze charmeur door het leven.

In Darjeeling is Barfi (Ranbir Kapoor) het gesprek van de stad. Ondanks dat hij niet kan praten, noch luisteren! Zijn bitterzoete relatie met twee mooie, jonge dames, Shruti (Ileana D’Cruz) en Jhilmil (Priyanka Chopra), zet een keten van gebeurtenissen in beweging die zijn leven op z’n kop zetten! Barfi is een hartverwarmend verhaal van onbaatzuchtige liefde en het vinden van geluk in de kleinste dingen in het leven met als onderliggende boodschap “Don ’t Worry. Be Barfi!”

Ranbir Kapoor legt de lat hoger
Ranbir Kapoor’s vertolking van de charmante Murphy is ontroerend. Dit is een acteur die keer op keer de lat hoger legt. En niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de acteurs van zijn generatie. Zijn mimiek en lichaamstaal tonen zijn vastberadenheid als acteur en Kapoor gaat helemaal op in zijn rol. Hij doet denken aan een mix van Charlie Chaplin, Rowan Atkinson en zijn grootvader Raj Kapoor. Woorden schieten tekort voor Kapoor die hier op magnifieke wijze een indrukwekkende acteerprestatie neerzet.

Priyanka Chopra toont veelzijdigheid
Maar ook Priyanka Chopra zet met haar rol als Jhilmil een ongelooflijk goede acteerprestatie neer. De subtiele verwondering in haar ogen, de manier waarop zij haar verdriet en blijdschap toont is formidabel. Dat Chopra een fantastische actrice is, wisten wij al. En met deze film laat zij nog maar eens zien hoe veelzijdig zij wel niet is.

Ileana D’Cruz doet het uitstekend voor haar eerste Hindi-film, maar Kapoor en Chopra stelen hier toch echt de show (en je hart).

Een meesterwerk?
Het is een simpel liefdesverhaal. De complexiteit ligt bij de personages en de emoties. Regisseur Anurag Basu gaat niet teveel in op de ‘handicaps’ van zijn hoofdpersonages, maar concentreert zich meer op de speciale band die de karakters met elkaar delen. De manier waarop Basu in de film door drie verschillende perioden springt en de personages laat groeien is bewonderenswaardig.  Barfi! is misschien geen meesterwerk, maar is zeker weten een van de beste Indiase films allertijden.

Prachtige boodschap
Barfi! heeft een prachtige boodschap. Vandaag de dag zien wij dat de meeste relaties (liefdesrelaties of vriendschappen) om de meest kleine issues/problemen stuk lopen en hier is een regisseur met een verhaal waarin hij benadrukt dat mensen anderen vaak beoordelen door te kijken naar wat zij ons niet kunnen bieden. Barfi! leert ons mensen te waarderen op hetgeen wat zij wel aan ons leven kunnen toevoegen.

Wellicht iets te vroeg voor de volgende voorspelling, maar het zal mij niets verbazen wanneer deze twee briljante acteurs volgend jaar alle awards voor Beste Acteur en Beste Actrice mee naar huis nemen.

Barfi is een achtbaan vol emoties. Barfi zal je laten lachen, huilen en verrassen. Als je van films houdt, mag je deze absoluut niet missen.

Lees ook:Exclusieve video: Ala Barfi (Barfi)
Lees ook:EXCLUSIEF! Barfi! Indiase Oscarinzending!
Lees ook:Video: Nieuwe promos van Barfi (14 september)
Lees ook:Exclusieve trailer: Barfi (14 september 2012)
Lees ook:Exclusieve video: Main Kya Karoon (Barfi)

0 reacties op “Recensie: Barfi! (14 september 2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.