Vader Slumdog acteur, Azharuddin, overleden

De vader van Slumdog Millionaire kindacteur Azharuddin is onlangs overleden na een lange strijd te hebben gevoerd tegen tuberculosis. Dit werd op zondag bekendgemaakt.

Mohammed Ismail Shaikh lijdde al meer dan een jaar aan de ziekte. Shaikh negeerde zijn gezondheid en had alleen maar oog voor de toekomst van zijn getalenteerde zoon. Hij overleed vrijdag in het nieuwe appartement van de familie.

Op het moment van overlijden zat de 10-jarige Azhar nog op school en kwam hier pas achter na thuiskomst. Azhar zou geen idee hebben gehad van de hevig verzwakte conditie van zijn vader, omdat Shaikh niet wilde dat zijn zoon zijn professionele afspraken zou negeren.  Shaikh kreeg een aantal maanden geleden nog de hele wereld over zich heen, nadat hij Azhar zou hebben geslagen vanwege het weigeren van een interview.

Azhar speelde de jonge Salim in Boyle’s Slumdog Millioniare. Hij was tevens met de hele cast van de film aanwezig bij de Oscar-uitreiking in Los Angeles eerder dit jaar, waar de film maar liefst 10 Oscars mee naar huis mocht nemen.

De familie van Azharuddin verhuisde een paar weken geleden van hun sloppenwijk naar een appartement in de wijk Santa Cruz, Mumbai.  Het appartement is betaald vanuit het fonds Jai Ho, opgezet door regisseur Danny Boyle. Het huis in de sloppenwijk was eerder daarvoor neergehaald door de gemeente. Het appartement zal op Azhar’s 18e verjaardag aan hem worden overgedragen. Azhar woont daar momenteel met zijn oudere broer en vrouw, zijn moeder en zijn twee zussen.

Regisseur Danny Boyle heeft de familie gecondoloord met het verlies en steun aangeboden in deze moeilijke periode. Hij zal volgende maand een bezoek brengen aan de familie.

Inmiddels is het bericht verschenen dat Azhar mogelijk een rol zal spelen in de Amerikaanse film Lord Owen’s Lady met niemand minder dan Sir Anthony Hopkins.

Lees ook:Slumdog kinderen komen weer samen
Lees ook:Nieuwe film Danny Boyle
Lees ook:Geen Oscar voor Rahman
Lees ook:Video’s: A.R. Rahman neemt nummer op met Dido
Lees ook:A.R. Rahman geeft Olympische Spelen Bollywoodtintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.