Vaderdag special: Shah Rukh Khan over ouderschap

Aanstaande zondag is het Vaderdag, de dag waarbij vaders in het zonnetje worden gezet. Het hele gezin gaat op bezoek bij opa en oma van zowel moeder als vader. Maar brengen ouders vandaag de dag nog wel genoeg tijd door met hun kinderen?

Shah Rukh Khan schreef een brief aan alle ouders waarin hij hen oproept om meer quality-time met hun kinderen door te brengen.

Vrienden,

Laat me beginnen met u een vraag te stellen: “Bent u een van die ouders die denkt dat een ​​uur  Quality-time met het gezin en de kinderen betekent op de bank zitten en tv kijken of uit eten gaan? Maar is dat genoeg?

Quality-time
Nou, de Quality-time is de tijd die u besteedt met uw kinderen die zowel hen als u een echte voldoening van het samenzijn geeft. Doe bijzondere dingen die buiten de normale dagelijkse routines liggen, maar blijf de basisactiviteiten ook doen op een leuke manier. Zoals samen met je kinderen tanden poetsen in de badkamer, luisteren naar hun klachten onder het ontbijt en hen helpen inpakken voor school.

Maar het is niet genoeg om naar goede scholen te sturen, dure spelletjes en cadeautjes voor ze te kopen. Het is even belangrijk om hen te leren hoe ze die spelletjes moeten spelen en hen de juiste waarden en normen te leren, zodat u weet dat ze eerlijk zullen spelen.

Normen en waarden
Ik speel graag voetbal met mijn kinderen en ik speel eerlijk met hen. Als ze vals spelen krijgen ze straf. Ik pest mijn kinderen als ik van ze win en daag ze uit om mij de volgende keer te verslaan. Ik ben van mening dat positieve vechtlust van essentieel belang is voor onze kinderen. De wereld is een groot concurrentieveld. Ze moeten weten dat het belangrijk om te winnen, maar dat het geen misdaad is om te verliezen. Ze moeten weten hoe een nederlaag en mislukking te aanvaarden met waardigheid en dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun fouten. Het zal ze alleen maar helpen groeien als individu.

Geef ze uw volledige aandacht
Voor veel gezinnen geldt vandaag de dag dat beide ouders werken en het is dus moeilijk om speciale momenten in te plannen in deze drukke wereld. Als u jongleert tussen uw werk, de opvoeding van uw kinderen, het huishouden en uw sociale activiteiten, kunt u dan nog werkelijk de tijd vinden als ouder om echt quality-time met uw kinderen door te brengen? Tijd doorbrengen met uw kinderen betekent dat u niet aan het multitasken bent, de kinderen uw volledige aandacht hebben en u zich volledig kunt richten op de activiteiten met de kinderen.

Ontdek uw kinderen
Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat het ouderschap geen makkelijke taak is.  Het vereist een enorme hoeveelheid geduld, want kinderen zijn een net doos vol verrassingen. Je hebt vaak geen idee wat ze gaan doen of van plan zijn. Kinderen zijn nooit bedacht op hetgeen wat ze gaan doen. Ze zijn ook altijd bezig om uit te vinden wie ze zijn. Help uw kinderen om hun betere individuen te maken door quality-time met ze door te brengen en te ontdekken wie je kinderen werkelijk zijn.

Tijd is uw kostbaarste bezit. Omdat onze levens al zo vol zitten met haast, zorg en activiteiten, verandert tijd doorbrengen met onze kinderen in een soort item op onze waslijst, alsof dat ook ‘iets’ is wat we moeten doen, een ding is dat we van onze lijst moeten afstrepen.

Hoeveelheid tijd net zo belangrijk als kwaliteit
Laten we niet vergeten: De hoeveelheid tijd die u met uw kinderen doorbrengt is net zo belangrijk als de kwaliteit van die tijd. Dus, net zoals u uw afspraken en vergaderingen noteert , moet u ook gebruik maken van uw planner waarop u de hele dag of zelfs een middag met uw kinderen doorbrengt. Laat ze zien dat familietijd net zo belangrijk is voor u als voor hen.

Kinderen van vandaag de dag zijn zo anders. Ze zijn gek van popsterren, video games, gadgets, iPod en op de hoogte van de nieuwste snufjes. Plan activiteiten met hen waarvan je weet dat het hen interesseert, zodat ze je niet alleen zien als hun ouder, maar ook als een coole ouder. In zekere zin, als ze denken dat je cool bent, ben je niet alleen hun ouder, maar ook hun vriend.

Dus veel plezier en wees een coole papa!

Lees ook:Aamir Khan: “Don’t Worry, Be Happy”
Lees ook:Regisseur Farhan Akhtar gaat scheiden
Lees ook:Kareena Kapoor wil twee kinderen
Lees ook:Video: Slim concept over noodzaak van condooms
Lees ook:Aamir Khan voor derde keer vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.