Aarya Babbar kruipt in de huid van terrorist Kasab

Terrorist Kasab krijgt ook de nodige aandacht in Bollywood! Acteur Aarya Babbar is er helemaal klaar om in de schoenen te stappen van deze terrorist Ajmal Kasab in een film gebaseerd op vreselijke terroristische aanval dat bekend staat als  26/11.

De film met de titel Kuch Log wordt geregisseerd door Shuja Ali. Babbar kreeg de rol van Kasab, omdat hij de talen Urdu en Hindi tot in de puntjes uitstekend beheerst. En naar verluidt ook vanwege zijn Afghaans / Midden-Oosten uiterlijk. “Je kunt zeggen dat ik een sterke Afghaanse uitstraling heb”, aldus de acteur.

De acteur is bekend van film als  Ab Ke Baras, Goeroe, Chamku en Tees Maar Khan.

Babbar’s vader, acteur en politicus Raj Babbar,  had de filmmakers nadrukkelijk verzocht om het personage van Aarya zo lang mogelijk geheim te houden. Maar dat houdt journalisten in India natuurlijk niet tegen om de zaak te onderzoeken.

Babbar is Kasab
Babbar wil niet veel kwijt over de rol. “Nou, ik speel een personage geïnspireerd door Kasab.” Maar wanneer verder wordt gevraagd naar het personage onthult Babbar dat het personage geheel gebaseerd is op Kasab. “Nou, ja. Het is wat je zegt. Maar ik praat liever niet te veel over de film en mijn karakter.”

Ter voorbereiding zou een ontmoeting met de terrorist perfect zijn, maar Babbar vertelt dat dat onmogelijk is. “Ter voorbereiding heb ik wel een boek lezen over Kasab. Ik heb ook  rigoureuze training geweerschieten gevolgd.”

Een ware uitdaging
Dit is waarschijnlijk de meest uitdagende rol van zijn carrière. “Het is geen prettige gebeurtenis om te herbeleven. Maar ik ben blij met een dergelijke uitdagende rol, “voegde de acteur eraan toe.

Wie is Kasab?
Kasab is de enige overlevende terrorist van de aanslagen van 26/11/2008. Bij de aanslagen vielen zeker 174 doden en ongeveer 308 gewonden, voor het merendeel Indiërs maar ook enkele tientallen personen uit andere, vooral westerse landen.

Doelwitten waren onder andere:

  • twee vijf-sterrenhotels: Taj Mahal Palace & Tower en de Oberoi Trident
  • het restaurant Leopold Café
  • het treinstation Chhatrapati Shivaji Terminus
  • politiebureau
  • het ziekenhuis Cama Hospital
  • Mumbai Chabad House

De aanslagen werden door tien à vijfentwintig, vermoedelijk uit Pakistan afkomstige, islamitische terroristen uitgevoerd. Volgens de enige overlevende terrorist was het plan geweest ‘een Indiaas 9/11 tot stand te brengen.

Kasab ontving recentelijk de doodstraf. Hij werd schuldig bevonden van 80 strafbare feiten, waaronder het voeren van een oorlog tegen een natie. Dat alleen al wordt bestraft met de doodstraf.

Lees ook:RGV begint met film over aanslagen van 26/11
Lees ook:The Attacks of 26/11 richt zich op gebeurtenissen in nacht van aanslagen
Lees ook:EXCLUSIEF! Video: The Attacks of 26/11
Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: The Attacks of 26/11
Lees ook:Exclusieve trailer: My Friend Pinto (17 juni 2011)

0 reacties op “Aarya Babbar kruipt in de huid van terrorist Kasab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.