RGV begint met film over aanslagen van 26/11

Filmmaker Ram Gopal Varma is vandaag begonnen met de opnames van zijn meest ambitieuze film ooit: The attacks of 26/11. Dit maakte de regisseur bekend via Twitter.

“Vandaag is de 1e dag opnamedag van de belangrijkste film van mijn carrière: ‘De aanslagen van 26/11′. Het is de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis … Zelfs belangrijker dan 9/11, niet alleen in omvang, schade en tragedie, maar ook vanwege de enorme complexiteit, “aldus Varma.

Hij voegt toe: “De film wordt opgenomen met een volledig nieuwe cast en in vier verschillende talen: Hindi, Marathi, Engels en Urdu.”

Elk detail wordt beschreven
De film, met een budget van Rs.40 crore, zal aandacht besteden aan elk aspect van de vreselijke aanslagen die 166 mensen het leven kostte. “De aanslagen van 26/11 zal elk aspect van het bloedbad in detail beschrijven, te beginnen met hoe de terroristen een 25-meter lange vissersboot overnemen.”

“Ik wil bij deze graag alle ambtenaren bedanken die mij veel inzichten hebben verschaft om deze film mogelijk te maken.”

Wie speelt Kasab?
En dan komt natuurlijk de hamvraag, want wie speelt de rol van Kasab, de enige overlevende terrorist van de aanslagen van 26/11/2008. Daarvoor heeft Varma Sanjeev Jaiswal gevraagd, een bekende uit het theatercircuit.

“De belangrijkste acteur is natuurlijk de man die de rol van Kasab speelt. De reden hiervoor is dat hij nog altijd het gezicht is van de 26/11 aanslagen. Ik had iemand nodig die op hem leek, maar ook een groot acteur die de complexiteit van deze persoon in beeld kon brengen en ik vond hem in Sanjeev Jaiswal, ” aldus Varma.

Andere film over de aanslagen van 26/11
In maart 2011 verscheen een bericht dat Arya Babbar de rol van Kasab zou vertolken in een andere film over de aanslagen van 26/11. Of deze film nog wordt gemaakt is onbekend.

Lees ook:The Attacks of 26/11 richt zich op gebeurtenissen in nacht van aanslagen
Lees ook:Aarya Babbar kruipt in de huid van terrorist Kasab
Lees ook:EXCLUSIEF! Video: Maula Maula (The Attacks of 26/11)
Lees ook:EXCLUSIEF! Video: The Attacks of 26/11
Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: The Attacks of 26/11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.