EXCLUSIEF! Video: The Attacks of 26/11

Vandaag is het vier jaar geleden dat er een reeks van terroristische aanslagen plaatsvonden in Mumbai.

De enige overlevende terrorist Ajmal Kasab werd vorig jaar definitief ter dood veroordeeld en vorige week opgehangen in de gevangenis van Pune.

Filmmaker Ram Gopal Varma is dit jaar begonnen met de opnames van een film over de aanslagen. Bekijk nu de openingsscène van deze film.

Varma staat bekend om zijn ‘hard-hitting cinema’ en geeft ditmaal een filmische interpretatie van de tragische gebeurtenis van 26/11. De film is getiteld The Attacks of 26/11 en de eerste zeven minuten van zijn film werd dit weekend op YouTube geplaatst.

Openingstekst
De film opent met de volgende tekst: “De inhoud van deze film is niet bedoeld om religies of gemeenschappen in een slecht daglicht te stellen. Het is alleen tegen de onmenselijke aspecten van bepaalde individuen.

“Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid vond een meer angstaanjagende gebeurtenis plaats dan de aanslagen van 9/11… maar alleen puur vanwege hun pure brutaliteit waren de aanslagen in Mumbai op 26-11-2007 veel schokkender.”

De eerste scene van The Attacks of 26/11 begint in de rechtszaal waar Nana Patekar wordt verhoord over 26/11, gevolgd door de aankomst van de terroristen in Indiase wateren.

Angstaanjagend gevoel
De scènes zijn zeer goed geschoten en RGV erin slaagt om het angstaanjagende gevoel van 26/11 te recreëren. Hij weet een gevoelig onderwerp op een unieke manier te presenteren.

Naast de release van deze zeven minuten zal RGV ook een special vertoning van de eerste 15 minuten verzorgen voor de families van de slachtoffers, getuigen en de media.

Varma heeft de film gemaakt ter nagedachtenis van de gevallen slachtoffers en hun families. Geproduceerd door Allumbra Production, gedistribueerd door Eros International, The Attacks of 26/11 staat gepland voor een release begin 2013.

Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: The Attacks of 26/11
Lees ook:The Attacks of 26/11 richt zich op gebeurtenissen in nacht van aanslagen
Lees ook:Opbrengsten The Attacks of 26/11 naar familie slachtoffers
Lees ook:RGV begint met film over aanslagen van 26/11
Lees ook:EXCLUSIEF! Video: Maula Maula (The Attacks of 26/11)

0 reacties op “EXCLUSIEF! Video: The Attacks of 26/11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.