Sholay in 3D

Het productiebedrijf Mukta Arts heeft zich de afgelopen maanden steeds meer gericht op het gebruik van de juiste technologie voor hun films. Ze zijn ook aan de slag gegaan met 3D. En hun eerste project op het gebied van 3D is Sholay. Het bedrijf is nu bezig om de klassieker om te zetten in een 3D-film.

Het bedrijf, dat een aandeel heeft in Ketan Mehta’s Maya Digital, heeft reeds een test laten zien aan producenten en is van plan om het project volgende maand officieel aan te kondigen.

Subhash Ghai, filmmaker en eigenaar van Mukta Arts, bevestigt het nieuws: “Ja, de producenten zijn blij met de resultaten van de test en we zijn in overleg om de 3D-versie  van Sholay een realiteit te maken.”

Ramesh Sippy weet van niets
Sholay werd uitgebracht op 15 augustus 1975. De film is geregisseerd door Ramesh  Sippy en geproduceerd door zijn vader GP Sippy. Het opende met een lauwe reactie van het publiek, maar door de mond-tot-mond reclame was het lot van de film bepaald.

Sholay werd de eerste film in de geschiedenis van de Indiase filmindustrie dat een zilveren jubileum vierde in meer dan 100 theaters in het hele land. Ramesh Sippy weet echter nog niets over de recente ontwikkelingen: “Ik heb geen idee of de film wordt overgezet in 3D, maar mijn beste wensen aan wie dit van plan is.”

De hoofdrollen
De hoofdrollen werden vertolkt door Amitabh Bachchan en Dharmendra als de nu legendarische Jai en Veeru. Hema Malini was te zien in de rol van Basanti. Sanjeev Kumar kroop in de huid van de armloze Thakur en Jaya Bachchan werd gecast als zijn schoondochter Radha. En Amjad Khan maakte een onvergetelijke debuut als de schurk Gabbar Singh.

Samenwerking Mukta Arts en Maya Digital
Mukta Arts werkt samen met Maya Digital aan animatiegames, SFX en het overzetten van 2D films naar 3D. ”Sinds onze samenwerking was geformaliseerd, werden wij door verscheidene productiebedrijven benaderd om hun films te converteren naar 3D”, zegt Ghai.

Het bedrijf is ook een samenwerking aangegaan met Sony Technologie om de digitale omschakeling te bevorderen. ”We beginnen binnenkort met onze eerste 3D-animatiefilm.”

Lees ook:Trailer: Sholay nu als tekenfilm
Lees ook:Fox Star Studio wordt co-producent ‘Dum Maaro Dum’
Lees ook:Karan Johar en Rohit Shetty slaan handen ineen voor Ram Lakhan remake
Lees ook:Dum Maaro Dum release uitgesteld
Lees ook:Rohan Sippy is vader geworden

3 reacties op “Sholay in 3D

  1. Aryan

    Dat wordt leuk k :P ps Carla leuke tweets over Aamir / zijn fans XD

      /   Beantwoorden  / 
    1. Charla

      Ja dat neerbuigend gedrag van hem over zijn collega’s en zijn fans moet maar eens afgelopen zijn….. ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Aryan

    mee eens k had het gelezen. niet verwacht van hem -.- k d8 altijd dat hij heel rustig was in bw industrie lol
    weet ook gelijk wrm srk niks temake wil hebbe met hem

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.