Vijf redenen waarom je Haider niet mag missen

Haider-Shahid Kapoor beweert dat Haider de beste film van zijn carrière is. En na het bekijken van de eerste ijzingwekkende trailer, waren we het niet meer dan eens met hem. Maar is dat reden genoeg om 2 oktober naar de bioscoop te gaan?

Bollywood Blog geeft je vijf redenen waarom je Haider niet mag missen.

Shahid Kapoor
De transformatie van loverboy naar tragische held. Kapoor heeft lange weg afgelegd om van Ishq Vishk te komen tot Haider. Het is prachtig om te zien hoeveel de 33-jarige acteur emotioneel en fysiek heeft geïnvesteerd in deze rol. En ook nog eens zijn hoofd kaal schoor en dat is heftig voor een man die ongelooflijk veel van zijn haar houdt.

Het is niet makkelijk om de verandering van Haider als onschuldige Kashmiri student naar een Haider gevuld met wraak neer te zetten en volgens de geruchten slaagt Kapoor erin om de rol met bezieling neer te zetten.

Vishal Bharadwaj
Deze regisseur verrast iedereen telkens weer met zijn films. Hij weet alle kleuren van de mens met perfectie en finesse op het witte doek te portretteren. Bharadwaj is de enige regisseur die de Shakespeariaanse tragedie voor het Indiase publiek kan recreëren. Herinner je je Maqbool en Omkara nog?

De personages uit zijn films  blijven altijd bij je. Makdee de heks, Abbaji, Maqbool, Charlie, Bhope Bhau, Omkara of Langda Tyagi kun je niet zomaar vergeten Naast Kapoor spelen ook Tabu, Kay Kay Memon en Irrfan in Haider. Deze personages zijn nog niet onthuld. Ben jij er klaar voor?

Kashmir
Het weelderige groen, de zwoele zon, de shikaras op Dal Lake en valleien gevuld met bloemen zagen we voorbij komen in Yash Chopra films. Maar wist je dat Kashmir net zo mooi is wanneer het van begraven ligt onder de sneeuw?

De film speelt zich af in de piek van het winterseizoen. Ondanks dat Kashmir is bedekt met sneeuw, raakt het je hart met haar ongerepte ziel.

Tabu
Deze teruggetrokken actrice begrijpt niet waarom we haar vaker op het witte doek willen zien. Haider is na Maqbool haar tweede samenwerking met regisseur Vishal Bharadwaj. En net als in Maqbool zet zij een reeks van gebeurtenissen in gang die zorgen voor de ondergang van allen.

Zij is de klassieke Shakespareaanse heldin, de klassieke Vishal Bharadwaj heldin.

Shakespeare
Hij mag dan een icoon zijn van de 16e eeuw, maar hij blijft nog steeds relevant. Zijn toneelstukken zijn klassiek en tijdloos. Het is dan ook geen wonder dat Shakespeare een populaire keuze is van de filmmakers over de hele wereld.

In Bollywood zijn verschillende films gemaakt over Romeo-Juliet. Echter, regisseur Vishal Bhardwaj heeft een voorliefde voor het grijze gebied en gaf de voorkeur aan complexer werken van Shakespeare. Haider is gebaseerd op Hamlet. Dit is de derde keer dat hij zich waagt aan Shakespeare na Maqbool (Macbeth) en Omkara (Othello).

Lees ook:Haider was een levensveranderende ervaring voor Shraddha Kapoor
Lees ook:Trailer: Haider (2 oktober 2014)
Lees ook:Recensie: Haider (2 oktober 2014)
Lees ook:Anushka Sharma draait door
Lees ook:Actrice Rekha stapt uit Fitoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.