Roy Bronsgeest: “Salman Khan is een harde werker en weet wat hij wil”

Roy Bronsgeest met Salman KhanOp vrijdag 22 januari verschijnt de epos Veer wereldwijd in de bioscopen. In verschillende trailers zien we een gladiatorachtig arena waarin acteur Salman Khan het in een bloedstollend duel opneemt tegen een groot Engelsman. Deze man is niemand minder dan de Nederlandse bodybuilder Roy Bronsgeest.

De 31-jarige Bronsgeest woont in Schiedam met vrouw en zoon. In het dagelijks leven werkt hij als werkvoorbereider in de weg-en waterbouw.

Bodybuilding speelt een belangrijke rol in zijn leven en hij is daarom ook vier dagen per week bezig om zijn lichaam in shape te houden. Hij deed mee aan meerdere wedstrijden en heeft er ook een flink aantal gewonnen.

Bronsgeest was eerder te zien in een videoclip van DJ Fedde Le Grand getiteld Are You Scared of Me en stond met de bekende zanger Gerard Joling meerdere avonden in een uitverkocht stadion, maar hij had nog nooit in een film gespeeld.

In een interview met Bollywood Blog vertelt Bronsgeest meer over de film, zijn rol, zijn ervaringen in India en de samenwerking met Salman Khan.

Roy Bronsgeest 3In Veer speelt Bronsgeest de rol van Rhino. “Hij is de onverslaanbare gladiator uit Engeland. Uiteindelijk zal ik tegen Veer (Salman Khan) strijden om de prinses. De winnaar mag met haar trouwen. De Engelse delegatie is ervan overtuigd dat dit voor Rhino een eitje zal worden. ”

“Normaal gesproken ben ik een rustige man, dus ik vond het extra leuk dat ik de rol van een woeste gladiator op mij mocht nemen. Ik denk dat mensen in mijn omgeving verrast zullen zijn om mij zo te zien.”

Een jongensdroom

De rol van gladiator is eigenlijk ook een jongensdroom die uitkomt, vertelt Bronsgeest. “Als klein jongetje speelde ik vaak riddertje met vriendjes. En daar sta je dan, 25 jaar later opeens in India en je mag ‘Rhino’ spelen in zo’n mega grote productie. Dat voelt toch een beetje alsof er een jongensdroom uitkomt.”

De Bodybuilding Bond in Nederland benaderde Roy voor de rol van Rhino. “Zij waren benaderd door Amit Swami van de Bodybuilding Bond in India. Swami is een goede vriend van producent Vijay Galani. Ze hadden een bepaald profiel in hun hoofd van het personage Rhino. De criteria waren: Lang, Europees uiterlijk en gespierd. De keus was al snel op mij gevallen”, vertelt Bronsgeest.

Nieuw avontuur
De opnames van Veer vonden voornamelijk plaats in Engeland en India. Bronsgeest was nog nooit in India geweest, maar keek er naar uit om zich in dit avontuur te storten. Hij zou drie weken in India doorbrengen en had geen idee wat hem te wachten stond. “Toen ik eenmaal was aangekomen in India, was ik positief verrast door de gastvrijheid die ik overal heb gevoeld.”

Roy Bronsgeest 2De eerste dagen verbleef Bronsgeest in Mumbai, waar hij onder toezicht van actieregisseur Tinu Verma en zijn zoon werd getraind in paardrijden. Dit had hij in vier dagen onder de knie en de reis werd vervolgd in Jaipur. “Al mijn opnames hebben plaatsgevonden in het Amber Fort. Het is een prachtig Fort dat gewoon  de geschiedenis van India ademt. Dat maakt het extra bijzonder om deel uit te maken van zo’n historische film.”

Voordat deze rol in zijn schoot belandde had Bronsgeest nog nooit een Indiase film gezien. Zijn eerste film, Wanted, kreeg hij te zien in een taxi tijdens een drukke avondspits in Mumbai. “Van deze film heb ik helaas maar een half uurtje kunnen zien, maar ik was wel onder de indruk. Ik ben zeker van plan om in de toekomst meer Indiase films te bekijken.”

“Salman Khan weet wat hij wil”
Hij had ook nog nooit gehoord van Salman Khan. “Pas gaandeweg realiseerde ik mij wat voor grote ster hij is en was ik niet alleen vereerd om in deze film te mogen meespelen, maar bovenal om dit samen te mogen doen met Salman.”

Bronsgeest leerde de acteur Roy Bronsgeest 5kennen als een inspirator.“Hij is een harde werker en weet precies wat hij wil. Tussen de scènes door gaf hij mij waardevolle tips en stond hij mij bij waar nodig. Hij heeft jaren rondgelopen met het idee van deze film en dat heeft erg aan de film bijgedragen.”

Hij voegt eraan toe dat de liefde van de acteur voor dit project in de film zeer voelbaar is. “Salman Khan zet zich naast het acteren ook veel in voor goede doelen. Hij is hier heel begaan in en op de set vertelde hij me over zijn projecten. Dit was iets wat ik in eerste instantie niet had verwacht van deze stoere Bollywoodster.”

Bodybuilding met Salman
Tijdens de opnames door werd er natuurlijk ook gesproken over bodybuilding. “We hebben zeker gesproken over bodybuilding en voeding. Het ging voornamelijk over voorbereidingen op wedstrijden en waar let je dan op qua voeding. Meer eiwitten of juist meer koolhydraten?”

Salman gaf de bodybuilder acteertips. Gaf Roy de acteur misschien ook bodybuildingtips?  “We hebben het gewoon gehad over bodybuilding. Hij vindt het ook belangrijk om er goed uit te zien en dat is wel te zien. Hij traint er ook hard voor en is tevreden over zijn huidige lichaam. Hij is ook bezig met een boek over bodybuilding. Ik heb hem geen tips gegeven, maar we hebben wel gezellig over bodybuilding gesproken.”

Anil Sharma gaf mij stoomcursus acteren
Niet alleen Salman Khan heeft een grote indruk achtergelaten op de Gladiator, maar ook regisseur Anil Sharma legt volgens Bronsgeest al zijn ziel en zaligheid in zijn werk. “Omdat ik nog vrij weinig acteerervaring had heeft hij me een stoomcursus gegeven. Zijn gedrevenheid op de set is voor iedereen voelbaar en aanstekelijk. Het zorgt ervoor dat iedereen het maximale uit zichzelf haalt.”

Bijzondere ervaring
Bronsgeest heeft genoten van deze bijzondere ervaring. “Ik heb er van begin tot eind van genoten. Iets wat hem zeker zal bijstaan is de grootse opzet, de vele figuranten en het feit dat niets te min was om deze film tot een mega project te maken. De sfeer rondom de film was erg goed. Iedereen ging zowel op de set als erbuiten goed met elkaar om. Ik had ook de eer om de acteur Jackie Shroff te ontmoeten. Deze acteur is een echte heer en fijn in de omgang.”

Roy BronsgeestNaast Veer heeft Bronsgeest nog geen andere aanbiedingen ontvangen vanuit Bollywood. “Ik zou me wel vereerd voelen om ooit terug te mogen keren naar India en wie weet een grote rol te spelen.”

Op dit moment is Bronsgeest te zien in een reclamecampagne in diverse Fitnessmagazines in Europa. Daarnaast is hij druk bezig met interviews over zijn rol in deze Indiase productie. “Ik wil mij ook blijven concentreren op het bodybuilden, waar veel tijd in gaat zitten. Het plan is om volgend jaar weer aan een wedstrijd deel te nemen. Maar wie weet wat er in de tussentijd nog voor moois op mijn pad komt”, aldus gladiator Roy Bronsgeest.

Aanstaande vrijdag 22 januari vindt de première van Veer plaats in De Kuip in Rotterdam en ook Roy Bronsgeest zal hierbij aanwezig zijn.

Lees ook:Exclusief: Roy Bronsgeest over Veer
Lees ook:Exclusieve trailer: Veer (22 januari 2010)
Lees ook:Preview: Veer (22 januari 2010)
Lees ook:Vier big-budget films in twee maanden tijd
Lees ook:Makers van Veer aangeklaagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.