Shah Rukh Khan ontvangt hoogtste eer Yale-universiteit

Acteur Shah Rukh Khan geeft op 12 april een lezing aan de Yale-universiteit, een van de hoogst aangeschreven universiteiten van de Verenigde Staten.

Hij ontvangt hiermee de hoogste eer van de universiteit, de Chubb Fellowship.

Inspiratiebron voor velen
De 46-jarige acteur is geselecteerd voor de Chubb Fellowship, omdat Khan door middel van zijn films en filantropie een van de belangrijkste voorbeelden is van zijn generatie wanneer het gaat om het promoten en bevorderen van hogere idealen en ambities.

Andere Chubb Fellows
Khan sluit zich met deze eer aan bij het illustere gezelschap bestaande uit onder andere ex-presidenten George W. Bush, Ronald Reagan en Jimmy Carter; auteurs Octavio Paz, Carlos Fuentes en Toni Morrison; filmmaker Sofia Coppola; architect Frank Gehry, choreograaf Mikhail Baryshnikov en journalist Walter Cronkite.

Al deze personen inspireerden Yale studenten met het idee dat dienstverlening aan de maatschappij de hoogste roeping is waar iedere burger naar moet streven.

Als onderdeel van zijn bezoek spreekt Khan met studenten van Yale, de Yale gemeenschap en zal hij een openbare lezing geven voor een groot publiek.

Chubb Fellowship
In 1936 werd, dankzij de vrijgevigheid van Hendon Chubb (Yale College Class of 1895), een fonds opgericht om studenten te steunen en aan te moedigen om interesse te tonen voor zowel politieke als publieke zaken. In 1949 werkten Chubb en de Master van Timothy Dwight College samen aan een fellowship-programma om dit principe te verwezenlijken.

Al meer dan zestig jaar benoemt de Meester van Timothy Dwight elk jaar een aantal nationaal en internationaal vooraanstaande mannen en vrouwen om de hoogste eer van Yale te ontvangen voor een gastdocent: de Chubb Fellowship.

Het gaat hier veelal om staatshoofden, andere nationale en internationale politieke leiders, Nobel en Pulitzer prijswinnaars en een breed scala van zeer talentvolle mensen uit het bedrijfsleven, non-profit management en op het gebied van kunsten wiens ervaringen en leiderschap hebben geholpen om uitdagingen van onze tijd te definiëren en ons manieren bieden om deze uitdagingen aan te pakken.

Lees ook:Yale: “Focus op Shah Rukh Khan’s leven en werk”
Lees ook:SRK naar Harvard en Ranbir naar Yale?
Lees ook:Video: Bollywood acteur Shah Rukh Khan ontvangt eredoctoraat van de Universiteit van Edinburgh
Lees ook:Acteurs Aarakshan staan voor 1 dag voor de klas
Lees ook:Shah Rukh Khan revealed

0 reacties op “Shah Rukh Khan ontvangt hoogtste eer Yale-universiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.