Yale: “Focus op Shah Rukh Khan’s leven en werk”

Zoals je vorige week al op Bollywood Blog hebt kunnen lezen, zal acteur Shah Rukh Khan op 12 april als Chubb Fellow een bezoek brengen aan de prestigieuze universiteit van Yale.

De acteur houdt een interactieve sessie met studenten, docenten en geeft een openbare lezing waarbij de focus ligt op het leven van Shah Rukh Khan en zijn werk.

Het gaat niet om Bollywood
George Joseph, assistent-secretaris van internationale zaken aan de Yale, vertelt dat de aandacht op deze dag niet uitsluitend wordt gevestigd op zijn carrière in Bollywood, maar de kans om inzicht te krijgen in de uitdagingen die zijn carrière hebben vorm gegeven en zijn bijdragen aan maatschappelijke doelen zowel als persoon als in zijn films.

Passie en werk
“Dit is een kans voor studenten om hem te leren kennen als een individu, de aard van zijn passie te leren begrijpen en een beeld kunnen krijgen van het werk dat hij heeft gedaan op het gebied van onderwijs, gezondheid en milieu”, aldus Joseph. “Het is niet alleen zijn succes in Bollywood waar onze studenten in zijn geïnteresseerd. Op zijn eigen manier heeft hij zijn publieke rol gebruikt om iets terug te doen voor de samenleving.”

Bijdrage aan de maatschappij
Hij voegt toe dat Chubb Fellows mensen zijn met aanzien uit alle lagen van het leven en een belangrijk aspect van het Chubb Fellowship is de interactie met de studenten. Chubb Fellows zijn rolmodellen voor Yale studenten die door hun werk een aanzienlijke bijdrage hebben kunnen leveren aan de maatschappij.

Een inspiratie en voorbeeld
“SRK is een belangrijke rolmodel, die door middel van zijn films en filantropie een van de belangrijkste voorbeelden is van zijn generatie wanneer het gaat om het promoten en bevorderen van hogere idealen en ambities en hierdoor een inspiratie is geworden voor velen. Veel van onze studenten kunnen iets leren van de manier waarop deze man zijn leven en zijn carrière heeft opgebouwd”, aldus de universiteit.

Lees ook:Shah Rukh Khan ontvangt hoogtste eer Yale-universiteit
Lees ook:SRK naar Harvard en Ranbir naar Yale?
Lees ook:Kristen Stewart: “SRK is een inspiratie voor mij”
Lees ook:De toekomst: Kareena Kapoor Khan?
Lees ook:Video: Beneath The Surface – Shah Rukh Khan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.