John Abraham: “Waarom is spermadonatie nog altijd een taboe in India?”

Met zijn eerste productie getiteld Vicky Donor (releasedatum 20 april)  wil producent John Abraham de taboe-onderwerpen onvruchtbaarheid en spermadonatie ter sprake brengen. 

Hij vraagt zich af waarom spermadonatie nog altijd een taboe is in India.

Nog altijd een taboe
Abraham vertelt in een interview dat ook vandaag de dag het idee om sperma van een vreemde aan te nemen nog altijd onaanvaarbaar is, ook bij hoogopgeleiden, progressieve vrijgezelle meiden. 

“Ik sprak onlangs met drie jonge meiden over dit onderwerp. Een vertelde mij dat ze voor adoptie zou gaan, mocht ze geen kind kunnen krijgen. De tweede dame zei dat spermadonatie zeker niet kon en dus niet tot haar opties behoorde en de derde gaf toe dat ze voor spermadonatie zou kiezen, mits alle andere alternatieven niet werkten.”

Abraham was zeer verrast door hun standpunten,zeker gezien het feit dat het in landen buiten India vrij normaal is voor mannen om hun sperma in te laten vriezen. ”Maar ook in India is het vrij normaal voor soldaten en grensbewakers om dit te doen wanneer ze worden opgeroepen voor een oorlog of onrustige gebieden te bemannen.”

Meer bewustwording
De 39-jarige producent heeft goede hoop dat de film Vicky Donor meer bewustwording zal creeren over spermadonatie als een alternatief voor kinderloze echtparen. ”Vanaf het moment dat wij met de promotie van de film zijn begonnen worden we overspoeld met telefoontjes en mailtjes van spermabanken met de vraag of zij kunnen helpen. En dat allemaal zonder dat ze de film hebben gezien”, aldus een gelukkige Abraham.

Abraham bereidt om sperma te doneren
En zou hij zelf ook zijn sperma willen doneren? “Waarom niet?” antwoordt hij. “Maar als ik dat doe, dan is het puur om altruïstische en filantropische redenen en niet voor commercieel gewin. Zoals mijn hoofdrolspeler Ayushmann zegt, “Als we bloed doneren aan bloedbanken om een ​​leven te redden, Waarom kunnen we dan geen zaadcellen doneren om een ​​leven te geven?”

Lees ook:Fan vraagt John Abraham om zijn sperma
Lees ook:Trailer: Vicky Donor (20 april 2012)
Lees ook:Regisseur Vicky Donor verbaasd over succes
Lees ook:Shoojit Sircar boos op producenten Vicky Donor
Lees ook:John Abraham is een leugenaar!

0 reacties op “John Abraham: “Waarom is spermadonatie nog altijd een taboe in India?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.