Binnenlandse zaken: Waarom wordt verlof van Dutt steeds verlengd?

sanjaydutt-ghanchakkar-bigActeur Sanjay Dutt werd vorig jaar door het Hooggerechtshof veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf omdat hij schuldig werd bevonden van illegaal wapenbezit.

Hij had eerder 18 maanden in de gevangenis gezeten en zou de rest van zijn straf uitzitten, maar de acteur loopt momenteel al twee maanden vrij rond.

Dutt kreeg op zes december toestemming voor voorwaardelijke vrijlating, omdat zijn vrouw Manyata Dutt ziek bleek te zijn.

Dutt’s eerste voorwaardelijke vrijlating eindigde op 20 januari. Hij kreeg vorige maand toestemming voor nog eens 30 dagen. De 54-jarige acteur had op 21 februari terug moeten keren naar de gevangenis, maar vorige week verzocht hij de commissaris om zijn vrijlating met 30 dagen te verlengen omdat zijn vrouw nog altijd ziek is.

Nut van wetten en regels
Het ministerie van Binnenlandse zaken stelt nu vragen. Zij wil weten waarom er in negen maanden tijd al drie maal verlof is toegekend aan de 54-jarige acteur en op grond waarvan autoriteiten dit hebben besloten. De autoriteiten verlenen wel eens vaker verlof aan gevangen om bepaalde redenen zoals gezondheidsproblemen van een familielid.

Een rechter, die de aanklacht aanhoorde, zei: “Wat is het nut van wetten en regelgeving wanneer een veroordeelde gewoon 105 dagen buiten de gevangenis kan verblijven?”

De rechter voegt toe dat de provinciale overheid dit nooit zou hebben toegestaan wanneer het zou gaan om een gewone burger. De staat discreet moet zijn en niet mag discrimineren.

Wat vind jij?
Ben jij het met de rechter eens of vind jij dat het mogelijk moet zijn om verlof te krijgen wanneer een familielid ziek is?

Lees ook:Breaking News! Salman Khan voorwaardelijk vrij
Lees ook:Live Updates: Gaat Salman Khan vandaag naar de gevangenis?
Lees ook:Bollywood acteur Sanjay Dutt vrijgelaten uit de gevangenis
Lees ook:Release Gulaab Gang uitgesteld
Lees ook:I am Singh kreeg toestemming voor opnames op Ground Zero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.