Live Updates: Gaat Salman Khan vandaag naar de gevangenis?

SalmanHDDe hoorzitting is begonnen. Vandaag wordt officieel bekendgemaakt of acteur Salman Khan, bekend van zijn werk in Bollywoodfilms, naar de gevangenis moet of dat hij op borgtocht vrij komt.

Khan werd afgelopen woensdag schuldig bevonden voor een ongeval in 2002, waarbij een dode viel.De uitspraak volgde 13 jaar nadat Khan’s auto een bakkerij ramde in de wijk Bandra. Hij werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. De acteur hoefde echter niet direct de gevangenis in. De rechter liet hem twee dagen op borgtocht vrij op grond van medische redenen.

Bekende strafpleiter JP Mishra acht de kans zeer groot dat Khan vandaag op borgtocht vrij komt. De verdediging en het OM gooien nu hun argumenten op tafel.

Khan was de afgelopen dagen trending topic op sociale media. Op dit moment is #SalmanBailOrJail trending op Twitter.

De 49-jarige acteur is vandaag niet aanwezig bij de hoorzitting. Hij wacht, samen met zijn familie, thuis op de uitspraak.

Uitspraak: De straf is opgeschort in afwachting van zijn hoger beroep. Salman Khan gaat vandaag niet naar de gevangenis. Zolang zijn hoger beroep loopt, hoeft hij niet naar de gevangenis.

De rechter was er niet van overtuigd dat er redenen waren om af te wijken van de norm. Een straf kan namelijk worden opgeschort wanneer er en straf wordt opgelegd met een periode korter dan zeven jaar. Hij zei tevens dat de rechten van de verdachte moesten worden beschermd.

Het hoger beroep op het vonnis van de rechtbank wordt behandeld in juli. In die tussentijd moet Salman Khan toestemming vragen om te reizen buiten India. Zijn borgsom is vastgesteld op 30.000 rupees (EUR 418,-).

De voorwaardelijke invrijheidstelling betekent dat er dit jaar twee Salman Khan films zullen uitkomen: Bajrangi Bhaijaan en Prem Ratan Dhan Payo.

Lees ook:Breaking News! Salman Khan voorwaardelijk vrij
Lees ook:Bollywood-acteur Salman Khan veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf
Lees ook:Familie Salman Khan bedankt fans voor hun steun
Lees ook:Ahuja gaat in hoger beroep
Lees ook:Salman Khan vervolgd voor dood door schuld; pleit onschuldig

Eén reactie op “Live Updates: Gaat Salman Khan vandaag naar de gevangenis?

  1. rabin gangadin

    De Indiase goegemeente heeft de idiote gewoonte om alles wat haar heilig toeschijnt, te adoreren en te vereren. Als het geen klei-/kunststof-poppetjes en T-bone-arme-koeien zijn waarin zij zich een God vergissen, is het een filmster. Salman Khan is volgens lokale begrippen weliswaar een ongekende superheld maar deze HDHD rijke Hindi heeft meer dan eens last van losse handjes waarmee hij mensen die zoals hijzelf gewoon hun werk deden, heeft mishandeld. Een vijf jaar durende verkoeling zou hem goed kunnen doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.