Sikh gemeenschap uit ontevredenheid over ‘Dil Bole Hadippa’

Indiase films en controverses lijken hand in hand te gaan. Wanneer de laatste controverse voorbij is, staat er alweer een nieuwe voor de deur. Na Kaminey wordt nu ook Dil Bole Hadippa geconfronteerd.

Acteurs Shahid Kapur en Rani Mukherjee. De Sikh-gemeenschap uit zijn ongenoegen over de manier waarop Rani Mukherjee de tulband draagt in de film. De Sikhs zijn boos, omdat het personage van Rani een ‘Patka’ draagt in plaats van een ‘Pagdi’, aangezien een volwassen Sikh een ‘Padgi’ draagt. Ze hebben zich ook beklaagd over het gebruik van de ‘Patka’ op de letter I in het woord Hadippa.

De afgelopen maanden hebben ook acteurs Akshay Kumar en Saif Ali Khan te maken gehad met klachten vnauit de Sikh-gemeenschap voor respectievelijk Singh is Kinng en Love Aaj Kal, waarin zij beide te zien waren als een Sikh.

Een woordvoerder van Yash Raj Films wilde er niet veel over kwijt. “De controverse die er was is opgelost tussen de heren Yash Chopra en de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Punjabi Cultuur en Erfgoed, de heer Charan Singh Sapra.

Dil Bole Hadippa is geregisserd door Anurag Singh en staat gepland voor een wereldwijde release op 18 september.

Lees ook:Rani enthousiast over Dil Bole Hadippa
Lees ook:Theatrical Trailer ‘Dil Bole Hadippa’
Lees ook:Duitsers stemmen massaal op Dil Bole Hadippa als Beste Film 2009
Lees ook:Rani Mukherjee is zwanger
Lees ook:Review: Dil Bole Hadippa (18 september 2009)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.