Duitsers stemmen massaal op Dil Bole Hadippa als Beste Film 2009

dil-bole-hadippaDe Yash Raj productie Dil Bole Hadippa is door de lezers van het grootste Bollywood Magazine in Duitsland, Ishq, gekozen tot de Beste Film van 2009 en wordt bekroond met de Readers Choice Award.

De winnende film werd vertoond op het Bollywood & Beyond Festival in Stuttgart en grote mensenmassa’s stroomden in de vroege ochtend naar de bioscoop om de film te bekijken.

Duits publiek geniet van Hindi Cinema
Deze onderscheiding bewijst eens te meer dat de aantrekkingskracht van Dil Bole Hadippa geen grenzen of taalbarrière kent. De film veroverde de harten en geesten van het publiek over de hele wereld! Duitse fans genoten in het bijzonder van de vele elementen van de Hindi Cinema: de kleurrijke liedjes, het plezier en de lach en de positieve boodschap van de rol van de vrouw in de hedendaagse maatschappij.  

Andere films die genomineerd waren voor de “Readers ‘Choice Award voor Beste Film van 2009′  waren Billu Barber, Luck By Chance, Love Aaj Kal en Wake up Sid.

Ishq Magazine
Ishq magazine heeft een oplage van 30.000 exemplaren in de Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Het meerendeel van de lezers zijn geen Indiërs, maar Duitsers met een sterke passie en liefde voor de Hindi Cinema.

Dil Bole Hadippa is geregisseerd door Anurag Singh en geproduceerd door Aditya Chopra. De film heeft in de hoofdrollen het dynamische duo Shahid Kapoor en Rani Mukherjee en verscheen wereldwijd op 18 september 2009.

Verhaal
De film vertelt het verhaal van Veera (Rani Mukherjee). In haar dorp mogen meisjes geen cricket spelen. Om haar droom te verwezenlijken besluit Veera zich te vermommen tot Punjabi Munda Veer Pratap Singh met tulband en baard. Haar kwaliteiten worden ontdekt door Rohan (Shahid Kapoor) en hij geeft haar een basisplek in zijn cricketteam. Wat volgt is een spel van romantiek, passie en dromen.

De film vertoont de Never Say Die spirit van Indiërs.

Lees ook:Theatrical Trailer ‘Dil Bole Hadippa’
Lees ook:Review: Dil Bole Hadippa (18 september 2009)
Lees ook:Rani enthousiast over Dil Bole Hadippa
Lees ook:Sikh gemeenschap uit ontevredenheid over ‘Dil Bole Hadippa’
Lees ook:Rani Mukherjee: ‘Cinema kan banden versterken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.