Bollywood Jaaroverzicht 2010: januari t/m maart

Bollywood Blog blikt terug op 2010. Het was een roerig jaar. Deze week vindt je in ons jaaroverzicht 2010 een selectie van de indrukwekkendste, mooiste en grappigste gebeurtenissen in Bollywood.

Vandaag kijken we naar de maanden januari t/m maart.

———————-Januari 2010—————————

* In deze maand sluit acteur Shah Rukh Khan zich aan bij Twitter. Binnen 24 uur had hij 10.000 volgers en in drie dagen verbrak hij het aantal volgers van Abhishek Bachchan. Op dit moment heeft de ‘Bollywood Baadshah’ maar liefst 739.892 volgers.

* Het succes van Slumdog Millionaire zorgde ervoor dat onze Anil ’Jhakaas’ Kapoor de rol van president Hassan bemachtigde in de Amerikaanse hitserie 24. En in januari werd zijn aanwezigheid in de serie verlengd.

* Actrice Preity Zinta was een tijdje verdwenen van de Bollywoodradar. Zinta had het druk met haar cricketteam en haar management cursus aan de Harvard Business School in Amerika, maar belooft haar fans in 2010 weer volop aan de slag te gaan.

* We horen vaak dat Bollywood films ’geinspireerd’ zijn door Hollywood films, maar in januari was het even andersom. De Amerikaanse film Leap Year is geinspireerd door de Indiase Jab We Met van regisseur Imtiaz Ali. 

* Op vrijdag 22 januari verschijnt de epos Veer wereldwijd in de bioscopen. In verschillende trailers zien we een gladiatorachtig arena waarin acteur Salman Khan het in een bloedstollend duel opneemt tegen een groot Engelsman. Dit is niemand minder dan de Nederlandse bodybuilder Roy Bronsgeest.

* Op 26 januari 1950 trad de Indiase Grondwet in werking en India werd een federale republiek. Deze dag wordt in India gevierd als Republic Day. Voor deze dag werken diverse Bollywoodsterren mee aan een videoclip die speciaal is gemaakt voor een nieuwe versie van het nummer Phir Mile Sur Tumhara.

* Verder deze maand: Gul Panag vraagt om meer jongeren in Indiaas parlement, Slumdog kinderen komen weer samen, Eerste foto’s Anjaana Anjaani, Charlie Chaplin terug in animatie en 3 Idiots breekt alle records

—————————————–Februari 2010—————————————-

* Shah Rukh Khan en Kajol krijgen de mogelijkheid om in New York de film My Name is Khan te promoten en dit mogen ze doen door de bel te luiden voor de opening van de NASDAQ.

* Componist A.R. Rahman wint twee Grammy Awards voor de soundtrack Slumdog Millionaire.

* Actrice Mallika Sherawat kondigt aan dat zij samen met de Avatar-acteur Laz Alonso te zien zal zijn in de Amerikaanse politieke komedie Love, Barack.

* Op 3 februari 2010 wordt acteur Emraan Hashmi vader van een jongen.

* Op 5 februari 2010 zit Shah Rukh Khan op de bank bij BBC presentator Jonathan Ross ( de Robert Jensen van Engeland).

* Na de release van My Name is Khan schrijf ik (Charla Manohar) de volgende column voor Bollywood Blog: Humaniteit is de sleutel tot wereldvrede.

* Op 25 februari meldt CUFAX dat het concert van Sonu Nigaam van 27 februari volledig is uitverkocht.

* Verder deze maand: Shahid en Sonam samen in Mausam, My Name is Khan-koorts in Berlijn, Abhishek Bachchan haalt uit naar media, Don’t mess with Aryan en Suhana Khan, Rani Mukherjee en Vidya Balan in No One Killed Jessica

* Overleden in februari: Tahir Hussain (bekijk video), Sujit Kumar en Nirmal Pandey.

—————————————–Maart 2010——————————————-

* De documentaire Living with a Superstar gaat van start. In deze tiendelige serie krijgt het publiek een kijkje in het leven van Shah Rukh Khan.

* Op zaterdag 27 februari was het dan eindelijk zo ver. Sonu Nigam stond op het podium in Ahoy, Rotterdam. Na vijf jaar was hij eindelijk weer terug in Nederland.  De video’s zijn op 1 maart te bekijken op Bollywood Blog.

* De blockbuster film Dilwale Dulhania Le Jayenge (DDLJ) blijft elk jaar haar eigen record breken. Deze maand draait de film al 750 weken onafgebroken in het Maratha Mandir theater in Mumbai.

* Actrice Karishma Kapoor bevalt van haar tweede kind. Het is een zoon en hij heet Kiaan. 

* De Indiase filmindustrie moet op zijn minst drie belangrijke lessen uit Hollywood toepassen in de eigen filmindustrie. Dat zegt acteur Shah Rukh Khan tijdens de opening van de FICCI-Frames op 16 maart 2010.

* Shahid Kapoor bracht op eigen wijze tijdens de Filmfare Awards een eerbetoon aan de overleden zanger Michael Jackson. Het optreden was geheel gechoreografeerd door Ganesh Hegde.

* Heeft Slumdog Millionaire enig effect gehad op het leven van de twee acteurs uit de sloppenwijken? NOS-correspondent Wilma van der Maten zocht hen op.

* Tijdens de “India Today Conclave 2010” met als thema “Nieuw Decennium: Grootse Verwachtingen” kwamen regisseur James Cameron en acteur Aamir Khan bijelkaar om te praten over de toekomst van de film.

* Een onderzoek door RAND naar filmpiraterij, georganiseerde misdaad en terrorisme, geeft aan dat het geld dat met de namaak DVD’s wordt verdient gebruikt wordt voor terroristische activiteiten.

* Van Kaminey naar ‘Kamini’. Priyanka Chopra zal in haar nieuwe film 7 Khoon Maaf haar duistere kanten laten zien.

* Verder deze maand: Prins Filip lokt Bollywood en 3.000 Indiërs naar Mini-Europe, A.R. Rahman gaat op wereldtour, Indiase film breekt Bollywood barrières, Rani Mukherjee: ‘Cinema kan banden versterken’Rapper Akon’s treedt op in India

Kijk morgen op Bollywood Blog voor het overzicht van april t/m juni 2010.

Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2011: Januari t/m Maart
Lees ook:Vier big-budget films in twee maanden tijd
Lees ook:My Name is Khan – Deel 1
Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2011: Juli t/m September
Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2010: juli t/m september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.